Hemliga Klubben

Hemliga Klubben består av låtskrivarna Adéle Cechal, Mattias Jonsson och Gustav ’Påsen’ Gällhagen. Musiken beskriver de som lekfull, upplyftande och ösig men det finns också utrymme för känslosamma, personliga texter.Soundet och energin för vidare arvet från etablerade svenska akter som Familjen, Den Svenska Björnstammen och Veronica Maggio.Bandet är i grunden låtskrivare och har utöver den egna musiken skrivit låtar till bland annat Myra Granberg, Felicia Takman, Petter och Molly Sandén.

Sen starten 2018 har bandet hunnit släppa en rad singlar, debutalbum och varit ute och spelat med bland annat Thomas Stenström och Den svenska björnstammen. Debutalbumet ’Tiils alla glömt oss’rosades av Jan Gradvall ochgav bandet en nominering som årets nykomling i 2021 års Rockbjörnen.

Under hösten 2022 har bandet gjort en rad spelningar runt om i Sverige. Turnéavslutningen Södra Teatern i Stockholm fick dock ett abrupt slut efter bara några låtar på grund av att dansgolvet riskerade att rasa in. I slutet av oktober släpper Hemliga Klubben nämligen singeln ’Jag vill inte vara din kompis’. En flirtig låt till kompisen man är hemligt kär i, klädd i ett rått, punkigt sound. Singeln, som blir deras första release med sitt nya team på Playground Music, kommer leda upp till en EP som släpps våren 2023.

Följ Hemliga Klubben på Instagram.
Följ Hemliga Klubben på Tik Tok.

universalmusic.se/artists/hemliga-klubben/