Melissa Horn

Våren 2008 släppte Melissa Horn sitt debutalbum ”Långa nätter”. Albumet öppnade upp för en stor publik som har tagit till sig Melissas röst och innerliga texter. Det märks inte minst på Spotify där hon blivit en av Sony Sveriges mest spelade artister.

2009 kom albumet ”Säg ingenting till mig” som sedan följdes av en turné runt om i Sverige.

Melissa Horns framgångssaga är en som sker i det tysta. Trots att hon inte exponerats i media i någon större utsträckning var hennes vinterturné en succé, bland annat med ett flertal utsålda konserter i Stockholm, Göteborg och Malmö. Hon har också fått ett välförtjänt erkännande med nomineringar till både Rockbjörnen och Grammis.

Albumet ”Säg ingenting till mig” från 2011 är producerat av Ola Gustafsson och inspelat i den legendariska studion Atlantis. Så här skriver Ola om Melissa Horn och det musikaliska arbetet:

”Det är lätt att musicera med Melissa Horn. Hon har det. Ett uttryck. Vissa får leta ett helt liv men hon fick det tidigt och bäst av allt är att hon vill utveckla det. I ljuset av detta kan man inte annat än tycka att det är lätt. Hon tar täten med att visa med sin innerlighet och integritet var skåpet ska stå. Gott så. Min uppgift var bara att vagga in hennes stories i nåt varmt och behagligt. Mina tankar gick till allt från tidiga Ola Magnell-plattor till Regina spectors ballader och Simon & Gartfunkel. Mjuka trummor likt små mungos som hoppar runt på pukorna, enkla men rytmiska gitarrer, varm elbas eller kontra, flygel och stråkar. Inga tuffa, häftiga och trasiga grejer. Det är skönt att inte vara så tuff.

Tack Melissa. /Ola.”

Det senaste albumet ”Om du vill vara med mig” släpptes 2 oktober 2013 och gick direkt in som 2:a på svenska albumlistan och 1.a på den norska.
I samband med detta ger Melissa Horn sig ut på en stor skandinavisk turné med start i Oslo 23 oktober. Totalt 36 spelningar inklusive extra konserter i Oslo, Stavanger, Göteborg och Stockholm.