Finess

Finess, som egentligen heter Jaouli Akofely, är ett av Stockholms mest lovande raplöften. Finess har sitt ursprung i Kongo, men är uppvuxen i Hässelby och mötte hiphopen på allvar 97-98 när han var i 10-års åldern tack vare att hans storebröder hade 165 management, där bland andra Ken Ring var signad. Sedan dess har han skrivit, spelat in, turnérat och gästat i en lång rad samarbeten med artister som Abidaz, Sebbe Staxx, OIAM och så klart Ken Ring.

Förra året släppte Finess en dubbelsingel, ”Avtryck” (producerad av Matte Caliste) och är en throwback och hyllning till både 80 och 90-talets rap bangers, men med en ny touch. ”Hela livet ut” (producerad av Chris Haxa och Mikael Klavius) är en storslagen hyllning till både nuet och dået. Gästar på refrängen gör Tensta Gospels Elias Sahlin.

Tidigare i år kontrakterades Finess av Sony Music och nya singeln ”Där på hörnet” är det första smakprovet från en kommande EP som släpps senare i år. ”Där på hörnet” gästas av Mwuana, Samboii (OIAM) och Mxhxn och är producerad av V och Me.